Ville Vainio mukaan Applex-tiimiin

Ville Vainio aloitti syyskuussa lakimiehenä Asianajotoimisto Applexin Tampereen toimistolla. Villen toimeksiannot koostuvat pääasiassa sopimus- ja yhtiöoikeudellista toimeksiannoista. Lisäksi hän työskentelee erityisesti henkilötietojen suojaan ja ICT-oikeuteen liittyvien toimeksiantojen parissa. Villellä on kokemusta myös immateriaalioikeudellisista toimeksiannoista.

Miltä ensimmäiset viikot Applex-tiimissä ovat vaikuttaneet?

Applexissa olen saanut alusta lähtien hoitaakseni erinomaisen mielenkiintoisia ja monipuolisia toimeksiantoja, joiden parissa olen päässyt käyttämään osaamistani ja kehittymään liikejuridiikassa. Tekemisen meininki ja yhteishenki ovat kohdallaan – erityisen iloinen olen mahdollisuudesta kehittyä työskentelemällä yhdessä kokeneiden juristien kanssa ja samanaikaisesti vahvistaa Applexin tiimiä etenkin tietosuoja- ja ICT-juridiikan osa-alueilla.

Mitkä ovat suosikkioikeudenalasi ja kiinnostuksen kohteesi?

Olen aiemmin työskennellyt hevainio-villelsinkiläisessä asianajotoimistossa immateriaalioikeuksien ja informaatioteknologian praktiikassa, jossa pääsin erikoistumaan erityisesti sopimusoikeuteen ja henkilötietojen suojaan. OTM-tutkielmassani olen syventynyt Euroopan unionin tietosuojainstrumenttien – vuoden 1995 henkilötietodirektiivin ja toukokuusta 2018 alkaen sovellettavan tietosuoja-asetuksen – asettamiin rajoituksiin henkilötietojen siirroille kolmansiin maihin, erityisesti henkilötietoja käsittelevien organisaatioiden vastuiden ja velvollisuuksien näkökulmasta. Opintojeni ohella työskentelin kansainvälisessä IT-palveluyrityksessä lakimiesharjoittelijana sopimusoikeudellisissa työtehtävissä, joten ICT-oikeus ja tietosuoja ovat olleet erityinen kiinnostuksen kohteeni ja keskeinen osaamisalueeni jo pitkään. Työtä tuleekin näiden parissa riittämään siirryttäessä kansallisen henkilötietolain soveltamisesta EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen!

Minkälaisiin toimeksiantoihin tulet Applexilla keskittymään?

Edellä mainittujen tietosuoja- ja laajemminkin ICT-oikeuden ohella keskityn erityisesti sopimusoikeudellisiin ja yhtiöoikeudellisiin toimeksiantoihin. Näiden lisäksi olen päässyt hoitamaan laajasti myös muita monipuolisia toimeksiantoja juridiikan eri aloilta, joten joka päivä pääsee laajentamaan osaamistaan ja kehittymään! Parasta juristin työssä on sen monipuolisuus – erilaisten asiakkaiden auttaminen erilaisten juridisten kysymysten parissa.

Kuinka vietät vapaa-aikaasi?

Vapaa-ajallani nautin monipuolisesta liikkumisesta, erityisesti kävelylenkeistä koiran kanssa sekä koripallosta. Kuntosaliharrastus on hyvää vastapainoa istumatyölle ja lisää jaksamista. Koska olen Pirkkalasta kotoisin, muuttaminen takaisin Tampereen seudulle mahdollistaa ajanvieton perheen ja ystävien kanssa. Tärkeänä vapaa-ajan projektina minulla onkin isoisäni muistelmateoksen kirjoittaminen. Oman liikkumisen lisäksi seuraan urheilua innokkaasti; Pyrinnön koripallo-otteluissa ja Ilveksen kiekkopeleissä käyn aina kuin mahdollista.