ICT ja tietosuoja

Asianajajillamme ja lakimiehillämme on laaja-alainen kokemus ICT ja tietosuoja-asioista sekä kotimaisista että kansainvälisistä IT-toimituksista ja monimutkaisista IT-ulkoistuksista. Olemme edustaneet ohjelmistoalan yrityksiä useissa kansainvälisen kaupan toimeksiannoissa. Lisäksi meillä on vankkaa osaamista yritysten lisenssisopimusten ja palvelusopimusten laadinnasta. Avustamme asiakkaitamme henkilötietojen käsittelyssä ja suojaamisessa. Tarjoamme käyttöösi kattavat palvelut EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (679/2016) valmistautumisessa. Me autamme tarvittavan tietosuojadokumentaation suunnittelussa… Read more »

Tietosuoja-asetukseen valmistautuminen tulee olemaan monelle yritykselle vuoden suurin it-investointi

GDPR (General Data Protection Regulation) on EU:n asettama yleinen tietosuoja-asetus, joka on tullut voimaan vuoden 2016 keväällä. Asetusta aletaan soveltaa 25.5.2018 alkaen, jolloin se korvaa EU:n jäsenvaltioiden kansalliset henkilötietolait, kuten Suomen vuoden 1999 henkilötietolain. Yleisesti voidaan todeta, että kyseessä on todella iso muutos yrityksille, jonka seurauksena tietosuoja-asiat tulevat kiinteäksi osaksi yritysten liiketoimintaa. Ite wikin artikkelissa… Read more »

Yleisen tietosuoja-asetuksen ABC

Yleisen tietosuoja-asetuksen ABC Euroopan Unionin 25.5.2018 alkaen sovellettava yleinen tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR) asettaa kaikille yrityksille merkittäviä uusia vaatimuksia henkilötietojen käsittelyä koskien. Yritysten on kriittistä käydä oma käsittelytoimintansa, tietosuojadokumentaatio ja sopimukset henkilötietoja käsittelevien palveluntarjoajien kanssa läpi sekä varmistaa niiden vastaavan asetuksen vaatimuksia. Yleisen tietosuoja-asetuksen ABC on tarkoitettu kaikille henkilötietoja liiketoiminnassaan käsitteleville yrityksille, jotka… Read more »

Tietosuoja-asetus korostaa vastuuta henkilötietojen käsittelyssä

Euroopan unionin 25.5.2018 lähtien sovellettava yleinen tietosuoja-asetus asettaa organisaatioille merkittäviä uusia vaatimuksia koskien henkilötietojen käsittelyä. Nyt on hyvä aika käydä yrityksesi käsittelytoimet ja tietosuojadokumentaatio läpi sekä varmistaa niiden vastaavan asetuksen vaatimuksia. Euroopan unionin yleistä tietosuoja-asetusta aletaan soveltaa 25.5.2018 lähtien. Se korvaa EU:n vuoden 1995 tietosuojadirektiivin sekä Suomen nykyisen vuoden 1999 henkilötietolain. EU:n jäsenvaltioissa välittömästi sovellettavana… Read more »

ICT ja tietosuoja

Asianajajillamme ja lakimiehillämme on laaja-alainen kokemus ICT ja tietosuoja-asioista sekä kotimaisista että kansainvälisistä IT-toimituksista ja monimutkaisista IT-ulkoistuksista. Olemme edustaneet ohjelmistoalan yrityksiä useissa kansainvälisen kaupan toimeksiannoissa. Lisäksi meillä on vankkaa osaamista yritysten lisenssisopimusten ja palvelusopimusten laadinnasta. Avustamme asiakkaitamme henkilötietojen käsittelyssä ja suojaamisessa. Tarjoamme käyttöösi kattavat palvelut EU:n yleiseen tietosuoja-asetukseen (679/2016) valmistautumisessa. Me autamme tarvittavan tietosuojadokumentaation suunnittelussa… Read more »