TREILI OY – Yhteistyökumppanuus työoikeudellisissa asioissa
Applex toimii sosiaalialan pioneerina toimivan yhteiskunnallisen Treili Oy:n yhteistyökumppanina ja neuvonantajana työoikeudellisissa asioissa.
Lue lisääKun työoikeus herättää kysymyksiä, käänny Applex Asianajotoimiston kokeneiden asianajajien ja asiantuntijoiden puoleen. Tarjoamme korkealaatuista palvelua kaikilla työoikeuden osa-alueilla. Työoikeustiimillämme on laaja kokemus työnantajien neuvonnasta ja edustamisesta eri tuomioistuimissa. Lakimiehemme avustavat asiakkaitamme mm. työ- ja johtajasopimusten sekä salassapito- ja kilpailukieltosopimusten laadinnassa, työlainsäädännön soveltamisessa, yhteistoimintamenettelyissä sekä työoikeudellisessa riidanratkaisussa.
Työoikeudellisten siviiliasioiden lisäksi avustamme asiakkaitamme myös työoikeuteen liittyvissä rikosasioissa, kuten työturvallisuutta, työsyrjintää ja yritysvakoilua koskevissa asioissa. Tarjoamme asiakkaidemme käyttöön asianajajista ja lakimiehistä koostuvan tiimin, jossa yhdistyvät syvällinen asiantuntemus ja vankka prosessiosaaminen.
Ota meihin rohkeasti yhteyttä kaikissa mieltäsi askarruttavissa työoikeuteen liittyvissä asioissa, tai kun tarvitset työoikeuteen keskittyneen asianajajan palvelua.
Applex toimii sosiaalialan pioneerina toimivan yhteiskunnallisen Treili Oy:n yhteistyökumppanina ja neuvonantajana työoikeudellisissa asioissa.
Lue lisääAvustimme Millog Oy:tä yrityskohtaisten työehtosopimusten solmimista koskevissa neuvotteluissa. Yrityskohtaiset työehtosopimukset koskevat Millogin ylempiä toimihenkilöitä, toimihenkilöitä sekä työntekijöitä.
Lue lisääYhteistoimintalaki on muuttumassa! Uusi lakiehdotus tuo kevennyksiä erityisesti pienyrityksille ja nopeuttaa muutosneuvotteluja. Lue, miten lakimuutokset vaikuttavat yrityksesi arkeen ja valmistaudu ajoissa.
Lue lisääTyönantajilla on hyvin tiedossaan, että työntekijän saa irtisanoa vain asiallisesta ja painavasta syystä, kuten tuotannollisella tai taloudellisella perusteella. Lainsäädäntö ja työehtosopimukset sääntelevät työsuhdeturvaa kuitenkin niin, että mikä tahansa työnantajan tuotannollinen ja taloudellinen seikka ei riitä perusteeksi irtisanoa työntekijän työsopimusta, jos muuta työtä on tarjolla.
Lue lisääTyösuhteen päättäminen voi tapahtua monin eri tavoin ja eri syistä. Työnantajan aloitteesta tapahtuvat työsuhteen päättämistilanteet ovat usein haastavia sekä juridisesti että henkilöstöhallinnon näkökulmasta, ja ne edellyttävät yleensä kattavaa työoikeudellisen lainsäädännön sekä kulloinkin sovellettavien työehtosopimusmääräysten tuntemista.
Lue lisääEduskunta hyväksyi keskiviikkona 10.11.2021 työsopimuslain muutoksen koskien kilpailukieltosopimuksia. Muutokset tulevat voimaan ensi vuoden alusta lukien. Uutta lakia sovelletaan myös ennen lain voimaantuloa solmittuihin työsopimuksiin.
Lue lisääValtioneuvosto hyväksyi 30.9.2021 uutta yhteistoimintalakia koskevan hallituksen esityksen (HE 159/2021 vp) antamisen eduskunnalle käsiteltäväksi. Uusi yhteistoimintalaki korvaa nykyisen voimassa olevan lain yhteistoiminnasta yrityksissä (”YT-laki) sekä henkilöstöedustuslain.
Lue lisääHallitus antoi 12. marraskuuta esityksen (HE 222/2020 vp) kilpailukieltosopimuksia koskevan sääntelyn muuttamisesta. Lainmuutoksen taustalla on perusteettomien kilpailukieltosopimusten yleistynyt käyttö, mikä kävi ilmi työ- ja elinkeinoministeriön toimeksiannosta laaditussa selvityksessä (Työ- ja elinkeinoministeriön julkaisuja 18/2018).
Lue lisääTyömarkkinakeskusjärjestöt ja Suomen hallitus ovat sopineet koronaviruspandemiasta (COVID-19) johtuvista väliaikaisista muutoksista työlainsäädäntöön. Väliaikaismuutokset pohjautuvat työmarkkinakeskusjärjestöjen (EK, KT, SAK, STTL, Akava) Suomen hallitukselle 18.3.2020 tekemään esitykseen toimenpiteistä yritystoiminnan, työllisyyden ja toimeentulon turvaamiseksi koronaviruksen aiheuttamassa taloudellisessa kriisitilassa. Tehdyn esityksen tavoitteena on sopia toimista, joilla alennetaan työllistämisen kustannuksia, joustavoitetaan työlainsäädäntöä sekä parannetaan työttömiksi joutuneiden palkansaajien sosiaaliturvaa.
Lue lisääTyönantaja ja työntekijä voivat sopia työsuhteen alkuun sijoitettavasta koeajasta työsopimuslain 1 luvun 4 §:n puitteissa. Koeajan tarkoituksensa on selvittää, vastaako tehty työsopimus osapuolten etukäteisodotuksia. Koeajan kuluessa työsopimus voidaan molemmin puolin purkaa. Tavanomaisesti koeaikana suoritettua työsopimuksen purkua kutsutaan koeaikapuruksi.
Lue lisää